WOW

TE IA CU AMETEALA, numai cand te uiti la poze! Asa arata Scara Catre Cer. Ai putea fi arestat, daca treci pe acolo

O excursie pe jos pe Scara Raiului, cunoscuta si sub numele de Treptele Haiku, este spectaculoasa. Din păcate, este ilegala, acest loc enigmatic fiind pazit in permanenta de jandarmi care te pot aresta daca incerci sa treci pe acolo.

Este vorba de un sir de trepte metalice, aproape 4.000, situat in muntii Ko’olau din Hawaii. Pe cat de incredibila este aceasta contructie, pe atat de periculoasa pentru cei care vor s-o viziteze.

Constructia a fost facuta in timpul celui de-al doilea razboi mondial pentru ca soldatii sa ajunga la o antena radio care se afla pe varful Puu Keahiakahoe. Initial construita din lemn, scara a fost intarita cu otel, iar dupa inchiderea bazei militare scara a fost inchisa vizitatorilor, desi guvernul a investit cateva sute de milioane de dolari pentru modernizarea ei.

Scarile serpuiesc pe coama muntelui, oferind un spectacol ametitor al naturii. Imaginile surprinse aici ne fac sa intelegem de ce acest loc este unul dintre cele mai ravnite din lume, pentru amatorii de senzatii tari.

Comments

comments