INTERNATIONAL

Thassos, o comoara a Greciei [GALERIE FOTO]

Insula Thassos este una dintre cele mai fascinate destinatii de vacanta din Grecia. Istoric vorbind, insula poarta numele primului locuitor de aici: Thassos, care a venit dupa sora sa Europa, care a fost rapita de zei. Negasind-o pe Europa, Thassos a decis sa ramana pe insula proaspat descoperita. In momentul de fata, Thassos este ocupata de circa 18.000 de locuitori. Majoritatea se ocupa cu pescuitul, cresterea animalelor (in special capre) si comert.

Partea cea mai fascinanta din istoria insulei este ca aici se exploateaza cea mai alba si pura marmura din lume. De asemenea, vinurile si maslinile cultivate aici sunt cunoscute peste tot in lume. Se spune ca insasi regina Cleopatra isi trimitea solii pe insula Thassos pentru a lua de aici cela mai fine si rafinate tipuri de vin din intreagra Grecie.

Circumferinta tinutului depaseste 100 de kilometri patrati, facand din insula una dintre cele mai mari din Grecia. Obiectivele turistice cele mai interesante sunt: Plaja de marmura (Marble Beach), Golden Beach si Giola (o piscina naturala cu o adancime de 9 metri).

In concluzie, farmecul insulei Thassos nu poate fi gustat decat la fata locului, acolo unde totul pare grandios. In plus, ospitalitatea si farmecul zonei te va face sa te simti ca acasa.

Comments

comments