IT&C

Ti-ai incarcat tot timpul GRESIT telefonul mobil! UITE cum se face corect

Toată lumea știe că, de când cu noua tehnologie folosită la crearea bateriilor de telefoane mobile pe bază de litiu, încărcarea dispozitivelor mobile este mult mai simplă și se întâmplă într-un timp mult mais curt.

Există unele voci care spun că încărcarea incompletă și pe termen scurt a telefonului mobil va atrage cu sine și distrugerea bateriei sale. Pe de altă parte, există un alt mit care spune că ar trebui să încărcăm telefonul doar în momentul în care acesta este descărcat aproape complet.

CITESTE SI >>>

A pus cateva monede pe laptopul sau si le-a lasat acolo cateva ore! Este GENIAL! Nimeni nu s-a gandit la asta pana acum

Ai observat ca pe fiecare tastatura „F” si „J” au niste denivelari? Uite la ce folosesc

Ce patesti la degete daca scrii prea multe mesaje pe telefonul mobil! De-abia acum s-a aflat

Cum însă ar trebui să ne încărcăm telefonul mobil ca să evităm un astfel de scenariu nedorit?

Compania producătoare de baterii pentru telefoanele mobile Codex face lumină în jurul acestor teorii, explicând că fiecare baterie în parte este prevăzută cu un așa-zis nivel de stres. Dacă obișnuim să încărcăm telefonul atunci când nu e cazul, nivelul de stres va scădea și, o dată cu el și bateria.

Producătorii spun că scoaterea telefonului de la încărcat când acesta are bateria complet încărcată este un lucru corect, întrucât o supraîncărcare duce la scurtarea duratei de viață a bateriei.

„Bateriile pe bază de litiu-ion nu au nevoie să fie încărccate complet. Dimpotrivă, se recomandă ca acesta să nu se încarce până la 100%, pentru că un voltaj crescut, aduce un stres suplimentar asupra bateriei”, a spus reprezentantul companiei Codex, potrivit WittyFeed.com

Din păcate, majoritatea dintre noi avem obiceiul să punem telefonul la încărcat noaptea, când mergem la culcare și să-l lăsăm în priză până dimineață, ceea ce duce în timp la distrugerea bateriei.

Comments

comments