Revista presei

Ti-ai zgariat masina? Uite cum o poti repara singur

Șoferii care au frecvent parte de incidente in care mașina suferă zgârieturi pot răsufla ușurați, căci există vești bune pentru ei.

Oamenii de știința din SUA lucrează la un „înveliş” de poliuretan care să poată vindeca foarte ușor caroseria mașinolor, astfel că zgârieturile ar trebui să dispară în mai puţin de o oră dacă sunt expuse la razele solare, potrivit Gandul.info.

masina zgariata

Astfel, acest tip de poliuretan capabil să elimine zgârieturile va fi transformat într-un tip de vopsea care poate fi aplicat pe caroserii sau alte obiecte expuse la lovituri.

Materialul miraculos este creat pe baza unei substanțe naturale care se găsește în carapacea crabilor și a creveților.

Ce se întâmpla de fapt?

Invelișul respectiv este format dintr-o rețea de celule ca niște inele care se întrepătrund și care la lumina solară, reacționând cu chitosanul(substanța extrasă din arapacea crabilor) se reface.

 

CITESTE SI >>>

VIDEO:”Vom cuceri Europa. O vom distruge și vom viola tot ce mișcă, după care vom distruge tot!”

Colindatorul cu VOCE DE AUR, a facut romanii sa planga!

Un oras din Romania depaseste Londra, Paris si Milano la calitatea vietii

În urma testelor efectuate, dacă suprafața dată în prealabil cu această vopsea este expusă la o lumină puternică, procesul de refacere este mai rapid.

Tot oamenii de știință care lucrează la acest tip de vopsea susțin că ea nu va reacționa negativ la condițiile meteo nefavorabile, cum ar fi ploaia sau seceta.

Comments

comments