Tips&Tricks

Un aliment banal, facut in casa, de 100 de ori mai eficient decat ANTIBIOTICELE! Ce sa consumi pentru a scapa de raceala si gripa

Se stie deja ca antibioticele, desi de multe ori foarte necesare, au un impact devastator asupra organismului nostru, mai ales daca sunt consumate indelung. Acesta este si motivul pentru care tot mai multi cercetatori incearca sa gaseasca o formula eficienta care sa inlocuiasca antibioticele cand vine vorba de un virus sau o infectie in corp.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Washington au descoperit ca un aliment banal, preparat acasa poate avea efecte net superioare antibioticelor, daca este consumat la timp.

Acestia sustin ca supa de usturoi poate sa fie si de 100 de ori mai eficienta decat antibioticele.

Faptul ca usturoiul este bun impotriva racelilor sau a altor infectii se stie deja. Cercetatorii au ajuns insa la concluzia ca consumul moderat de supa de usturoi te poate scapa de infectii.

–––––––

CITESTE SI >>>

Nimeni nu ti-a spus asta! Ce se intampla daca pui usturoi tocat pe talpi

Punctul miraculos de pe mana care te scapa de dureri

N-ai fi crezut! Orificiul din manerul tigaii nu este pentru agatat in cui! UITE la ce foloseste, de fapt

–––––––

Aceasta descoperire este cu atat mai imbucuratoare cu cat rezistenta la antibiotice a devenit o problema tot mai discutata in secolul nostru.

Specialistii estimeaza ca in mai putin de zece de ani, numarul oamenilor care vor putea muri din cauza unor infectii banale precum raceala ar putea sa creasca alarmant de mult tocmai din cauza ca virusii si bacteriile devin tot mai rezistenti la antibiotice.

Usturoiul este unul dintre alimentele care are puternic efect antibacterian.

Cum se prepara supa de usuturoi

Usturoiul pisat se împarte în două. Jumătate se călește în oala în care a fost încins uleiul și untul.

Se adaugă un litru de apă și se lasă la fiert. Apoi se adaugă sare, vegeta opțional și restul de usturoi după gust.

Când apa clocotește se sparg deasupra 6 ouă, ușor, ca la ochiurile românești. Se lasă la fiert câteva minute cât să fie ouăle tari.

Separat, se amestecă făina cu laptele, cu oul rămas întreg și cu smântâna.

După ce este luată de pe foc, supa se drege cu acest amestec. Se mai adaugă 1-2 linguri de oțet și pătrunjel verde tăiat mărunt. Se gustă de sare și piper

 

Comments

comments