Sanatate

Toata lumea mananca asa ceva, fara sa stie ca poate provoca 4 tipuri de cancer

Are cateva milioane de consumatori numai in SUA, astfel ca fara doar si poate hot-dog-ul este printre cele mai populare mancaruri de tip fast-food din intreaga lume. Cu toate acestea, cele mai recente studii au dezvaluit ca acest tip de mancare poate provoca 4 tipuri diferite de cancer.

Hotdog-ul au fost introdus în secolul al 19-lea de către imigranții germani și popularitatea sa a crescut atât de mult incat, în secolul 21, este hrana preferată a oamenilor de toate vârstele.

CITESTE SI >>>

Pare foarte ciudat, dar da roade! Scapa de anemie infingand cuie intr-un mar

Un cunoscut terapeut: „Nu exista decat o boala: SANGELE STRICAT!” Cum sa prevenim aparitia sa

A pus usturoi in oala cu lapte fiert! Rezultatul este FABULOS. INCREDIBIL cum nimeni nu stia acest truc genial
Potrivit Organizatiei Mondiale aSanatatii (OMS), toate tipurile de carne prelucrate, inclusiv carnea rosie, creste șansele de a dezvolta cancer. Hot-dog-ul, sau mai exact crenvursti-ul care il contine este obtinut dintr-un amestec de carne de vită, de pui, si carne de porc. Acesti carnaciori sunt insa adesea umpluti cu resturi obtinute de la alte produse, părți de cap și picioare de animale, grasime și piele.

În timpul producției, crenvurstii sunt umpluti cu aditivi, cum ar fi nitrați, sare, sirop de porumb, și alte substanțe chimice. Din păcate, acești aditivi s-a descoperit ca sunt principalii responsabili pentru aparitia cancerului in organism. Potrivit unei declarații emise de Comitetul Medicilor de Medicina Responsabil, o organizatie independenta de specialisti din SUA, riscul de a dezvolta cancer printre consumatorii de hot dog este aceeași ca și cel in cazul fumatorilor.

Azotații și nitriții sunt cele mai nocive substanțe utilizate într-un crenvurst. Atunci când sunt expuse la temperaturi ridicate, acestea se conbina cu alte substante și se transforma in nitrozamine. S-a demonstrat ca nitrozaminele sunt responsabile cu aparitia cancerului la vezica urinara, colon, stomac si pancreas.

Institutul American pentru Studierea Cancerului sustine ca persoanele care consuma un hot dog pe zi prezinta un risc crescut de cancer colorectal cu 21%.

Comments

comments