Tips&Tricks

Top 5 alimente expirate care pot fi consumate si dupa ce expira

Alimente expirate care pot fi folosite! Deși nu este recomandată consumarea alimentelor expirate, există câteva care pot fi consumate și după expirare, desigur, cu condiția ca ele să fie păstrate corect.

Iată mai jos o scurtă listă cu alimentele care pot fi consumate după expirarea termenului de garanție.

Alimente expirate care pot fi consumate

1. Laptele poate fi consumat și după o săptămână de la expirare, daca este tinut in frigider. În cazul în care capătă un miros sau gust ciudat, ar trebui totuși aruncat

2. Ouale pot fi mâncate chiar și după trei săptămâni, așa că nu te grăbi să le arunci prea repede din frigider sub pretextul că s-au învechit.

3. Painea. Pusă în congelator, pâinea poate rezista până la 6 luni. Dacă o lași pe masă, în mai puțin de săptămână se strică.

4. Sucurile rezistă până la un an și pot fi consumate, însă doar în cazul în care nu le deschizi. De obicei, pe etichetă este trecută data până la care sunt în stare proaspătă și nu data până când sunt bune de consumat.

5. Branza rezistă până la 3 luni în frigider. Ba mai mult, experții spun că poate fi consumată chiar și după ce prinde mucegai, însă acesta trebuie îndepărtat.

Comments

comments