Sanatate

Tot mai multe românce apelează al acest tip de operație în zona intimă! Ce presupune si de ce nimeni nu vorbește despre ea

O intervenție chirurgicală relativ nouă în România ia cu asalt femeile care își doresc să-și corecteze defectele din zona intimă. Cum se desfășoară această operație și care sunt implicațiile sale.

Corecţia labiilor mici, care uneori se dezvolă în exces, se poate face printr-o operație de scurtare și modelare a acestora. Tehnicile de corecţie diferă în funcţie de anatomia pacientei, iar rezultate depind de respectarea condiţiilor de vindecare, precizează medicul estetician Adina Alberts, potrivit Libertatea.ro.

O operație estetică despre care femeile nu vor să vorbească este ce care privește corecția labiilor

”Labioplastia este o intervenţie delicată şi presupune îndemânare din partea chirurgului, şi nu trebuie privită că o simplă excizie tegumentară cum sunt unii tentaţi să o facă. Inciziile  trebuiesc atent poziţionate şi  suturate pentru a nu produce asimetrii sau bride cicatriceale”, susține specialistul.

O altă intervenție chirurgicală constă în corecţia labilor mari, în sensul micşorării lor, o operație mai puţin folosită. Cu toate acestea, ea este posibilă atunci când este cu adevărat necesară.

”De cele mai multe ori, la nivelul labiilor mari este nevoie de o augmentare, adică mărire şi tonifiere. Acest lucru se realizează prin injectări locale de acid hialuronic, sau transfer de grăsime. Injecţiile cu grăsime proprie rezolva deficitul de volum şi tonus, aduc un plus de tinereţe locală”, explică Alberts.

Recuperarea și reluarea vieții sexuale

”Vindecare în cazul ambelor tipuri de corecţii, durează aproximativ 10 zile. De obicei la acest nivel nu sunt puse fire la piele care să trebuiască scoase, ci sunt folosite doar fire resorbabile. Viaţa sexuală poate fi reluată destul de repede după vindecare. Cel mai bine ar fi un repaus sexual postoperator de 3 săptămâni”, avertizează esteticianul.

Comments

comments