Toti soferii din Romania trebuie sa citeasca asta! Veti fi amendat daca nu aveti fisa sau cartea de salvare a autoturismului in masina

Țoți șoferii din România ar trebui să citească acest articol. O nouă prevedere legislativă le impune să aibă la ei o fișă.

Ultima noutate în legislația României impune tuturor șoferilor să aibă în mașină o fișă în format A4, care se mai numește și “cartea de salvare a autoturismului”. Aceasta schiță ar urma să servească forțelor speciale, în cazul unui accident rutier.

Această fișă trebuie să fie obligatoriu printată color.

fisa obligatorie masina cartea de salvare a masinii

Ce conține fișa obligatorie pentru mașină sau “cartea de salvare a autoturismului”

Fișa obligatorie a mașinii sau “cartea de salvare a autoturismului” ar trebui să fie o schiță care să prezinte concis mecanimul în detaliu al mașinii, localizare airbag-urilor, conductele de combustibil și toate acele lucruri care nu se observă la prima vedere.

Fiecare autoturism are sisteme de siguranță, ramforsări menite să rezite unui imact, airbag-uri care se pot declanșa accidental, sau conducte de combustibil poziționate în locuri mai mult sau mai puțin vizibile, instalație electrică, etc.

Echipa de descarcerare care se deplasează la fața locului în condițiile în care ai fost angajat într-un accident rutier are nevoie de această fișă pentru ca încercând să te scoată teafăr din mașină ar putea să-ți pună viața în pericol dacă nu știe unde sunt poziționate toate aceste dispozitive.

Puteti intra in posesia unei astfel de fise aici

 

Comments

comments

Author: johnyhilfiger