Sanatate

ATENTIE! O noua boala, mai FATALA decat SIDA!!! Nici prezervativele nu va protejeaza

HPV este un virus cu transmitere sexuala care afecteaza ambele sexe. Netratat la timp, Human Papilloma Virus poate pune viața subiectului în pericol, întrucât creează un mediu favorabil pentru debutul cancerului de col uterin, unul dintre cele mai mortale tipuri de cancer in randul femeilor.

Articolul de mai jos se concentrează pe cel mai important lucru al acestui virus mortal, simptomele precoce si posibilul tratament

CITESTE SI >>>

Rana pe colul uterin poate provoca CANCER! Vezi care sunt simptomele! Poti sa ai si tu, fara macar sa stii

Semne ale UCIGASULUI SILENTIOS – CANCERUL OVARIAN pe care nu ar trebui sa le ignoram

Semne care arata ca aveti un vagin bolnav! Iata ce puteti face pentru a-l mentine sanatos

Simptomele virusului HPV

Human Papilloma Virus (HPV) cuprinde un grup de virusuri care afecteaza in primul rand pielea. Potrivit Organizației Cancerului De Col Uterin din SUA, există peste 100 de tipuri diferite de virus HPV. De fapt, unele tipuri de HPV cauzează carcinoame comune la nivelul mâinilor și picioarelor. Acestea sunt de obicei inofensive, de tip benign, nu dau nici un simptom, și dispar de la sine.

Cu toate acestea, aproape 40 de tipuri ale acestui virus HPV atacă zona genitală. Contactul cu virusul HPV este extrem de ridicat! Aproximativ 80% dintre oameni, atât bărbați cât și femei intră în contact cu el cel puțin o dată în viață, potrivit BBC Science.

Tipurile de HPV genitale sunt un factor de risc major pentru colul uterin și apariția cancerului. Acestea sunt responsabile și de dezvoltarea carcinoamelor genitale.

Cea mai frecventă modalitate de transmitere a virusului HPV este prin contactul direct cu pielea infectată. Orice fel de activitate cu o persoană infectată cu HPV care implica contact genital determină contractarea virusului. Acest lucru nu se limitează în mod necesar la actul sexual. Deși unii oameni au HPV, nu prezintă semne sau simptome. Cu toate acestea, ei transmit cu ușurință virusul fără a fi conștienți de acest lucru.

Mai mult de atât, o persoană poate avea mai mult de un tip de HPV. Potrivit experților în sănătate, un număr mare de oameni pot contracta un tip de infecție cu HPV cu câțiva ani înainte de a deveni activi sexual.

REALITATI DESPRE HPV pe care ar trebui sa le stii pentru a putea avea un organism sănătos:

Actul sexual nu este necesar pentru infectarea cu virusul. Orice fel de activitate sexuală care implică contactul genital va duce la infectarea cu HPV.

In general, infectia cu HPV nu dă semne sau simptome, astfel încât cei mai mulți oameni nici măcar nu știu că o au. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care majoritatea oamenilor poartă virusul. Pe de altă parte, corpul uman este capabil de a lupta cu această infecție pe cont propriu, sistemul imunitar ajungând de multe ori să-l distrugă.

Majoritatea tipurilor de HPV nu pun viața persoanei infectate în pericol, dar pot crea un risc crescut de cancer, deoarece schimba structura celulara a colului uterin care poate favoriza apariția cancerului

O serie de studii confirma faptul ca femeile infectate cu HPV sunt mai susceptibile de a dezvolta cancer de col uterin, in urmatorii 10 – 20 de ani. De aceea, toate femeile, inclusiv cele mai puțin active sexual, ar trebui să își facă examenele ginecologice de rutină.

Medicii recomandă cu insistență ca femeile de peste 30 sa faca testul Papanicolau în mod regulat, deoarece poate detecta celulele anormale la nivelul colului uterin, care pot duce la apariția cancerului de col uterin.

Este, de asemenea, bine de știut că infecțiile la femeile peste 30 ani sunt mai puțin susceptibile de a fi tratate de la sine de către sistemul imunitar. De aceea, vizita la ginecolog si obtinerea unui tratament adecvat este extrem de importantă.

Dacă este descoperit in stadiu incipient, cancerul de col uterin este tratabil în proporție de 100%.

Deși folosirea prezervativului este eficientă în reducerea riscului de transmitere a HPV, riscul nu poate fi eliminat complet.

Tipul de HPV 16 a fost legat de apariția unor tipuri de cancer localizate la cap și gât.

Cercetările recente au concluzionat că 30% dintre carcinoamele orale sunt cauzate de infecții cu HPV.

Surse articol: BBC Science si HealthyFoodTeam.com

Comments

comments