Revista presei

Turist american a murit in chinuri groaznice dupa ce trupul sau s-a dizolvat intr-un izvor acid

Tânărul american, al cărui corp a fost „dizolvat” după ce a alunecat din greşeală în apa acidă a unui izvor termal în această vară, căuta un loc în care să înoate, au anunţat joi într-un raport oficialii care investigau incidentul, relatează The Guardian şi AFP. 

Colin Nathaniel Scott, în vârstă de 23 de ani, din Oregon (vestul SUA), a vizitat la 7 iunie partea din Wyoming a Parcului Naţional Yellowstone, în compania surorii sale, Sable. 

Accidentul mortal a avut loc atunci când tânărul şi sora sa au intrat într-o zonă interzisă turiştilor din cauza apei extrem de fierbinţi şi foarte acide a izvoarelor. 

Potrivit The Guardian, un responsabil al parcului a declarat pentru postul local KULR-TV că tinerii se aflau în căutarea unui loc unde să facă o baie. 

Tânărul a încercat să testeze apa, însă a alunecat în bazinul cu apa acidă, în timp ce sora sa filma scena cu telefonul mobil, după cum a declarat aceasta ulterior autorităţilor. 

Echipele de salvare au găsit trupul bărbatului, însă nu au reuşit să îl recupereze pe moment din cauza unei furtuni. Revenite a doua zi, acestea au descoperit că trupul tânărului s-a dizolvat complet. 

Potrivit istoricului parcului, Lee Whittlesey Park, 22 de persoane, printre care şapte copii, au murit, începând cu 1870, în incidente petrecute în izvoarele termale din Yellowstone, în care temperaturile pot ajunge la 121 de grade Celsius

Comments

comments