Sursa: Voom.ro

Uniunea Europeana pregateste noi reguli privind securitatea rutiera. Soferii vor fi obligati astfel sa sustina probe practice si dupa obtinerea permisului de conducere.

In majoritatea tarilor europene, consumul moderat de alcool la volan este in prezent permis. Noile reguli impuse de UE vor interzice cu desavarsire consumul de alcool pentru anumiti soferi.

La ora actuala, doar in 7 state (foste comuniste) se interzice cu desavarsire soferilor condusul dupa ce au consumat bauturi alcoolice – Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Rusia, Slovacia si Ucraina.

Totodata, motociclistii vor fi obligati sa poarte veste reflectorizante. Ogligativitatea lor ar putea fi extinsa si la soferi.

Potrivit noilor reguli de securitate rutiera, copiii cu varste pana la trei ani vor trebui asigurati in scaune speciale in habitaclu.

De asemenea, vor fi implementate obligatoriu sistemelor de blocare a pornirii automobilelor în cazul în care şoferul a consumat alcool (pentru toate autovehiculele de transport şi marfă).

Reglementarile ar consta si in nivelarea obligatorie a tuturor trecerilo la nivel cu calea ferata.

Comments

comments