Sanatate

Uitati-va bine la aceste doua alunite! Daca aveti asa ceva, s-ar putea sa fiti predispusi la cancer

Nu trebuie să ți se pară un lucru ieșit din comun dacă te preocupi de alunițele pe care le ai pe corp și că ți se pare o idee bună să mergi la dermatolog de fiecare dată când observi modificări ale lor. Dimpotrivă, acest lucru este unul care te poate ține departe de eventualele probleme.

Din păcate, mulți oameni sunt conștienți de pericolul care îl poate provoca o alunița doar când aceasta, în urma unui accident, se rupe. Ei bine, ar trebui însă să știți că și schimbarea formei unei alunițe este un semnal de alarmă.

CITESTE SI >>>

8 semne timpurii ale aparitiei cancerului pulmonar pe care nu ar trebui sa le ignorati!

6 semne ale aparitie cancerului anal despre care oamenilor le e jena sa vorbeasca

Rana pe colul uterin poate provoca CANCER! Vezi care sunt simptomele! Poti sa ai si tu, fara macar sa stii

În orice caz, marea majoritate a oamenilor care au alunițe pe corp, ignoră transformarea lor și nu sunt conștienți ca cea mai mică modificare a formelor lor poate să indice apariția canecrului de piele.

În imaginea alăturată, una dintre alunițe începe să aibă forma unui melanom. O aluniță care se extinde în mod bizar si începe să semene mai degrabă cu o iritație ar trebui să fie un semnal de alarmă care să ne ducă direct la medic

Iată câteva dintre caracteristicile melanomului ce trebuie căutate și care fac diferența dintre o aluniță inofensivă și una canceroasă:
– Asimetrie;
– neregularităţi ale marginilor
– schimbări ale Culorii;
– Diametru mai mare de 5 milimetri

Persoanele care prezintă multe alunițe pe piele ar trebui să meargă regulat la medicul dermatolog pentru a fi siguri că alunițele nu îi expun la pericole și, în cazul apariției unui cancer de piele, acesta să poate să fie identificat la timp și eliminat.

Acest articol nu este menit să sperie cititorii, ci doar are rolul de a preveni eventualele probleme care, dacă nu sunt identificate la timp, pot fi fatale! În definitiv, diagnosticul final îl poate da doar un medic specialist! Distribuiți articolul dacă informațiile vi se par interesante să afle și alții de ele.

Comments

comments