PARENTING

Un băiețel ține pe pieptul său un nou-născut prematur. Când vei vedea pe cine se sprijină el, nu-ți vei putea stăpâni lacrimile

Această fotografie ce reprezintă un băiețel, împreună cu frățiorii săi și cu tatălui lor  a devenit virală pe internet. Gestul lor a devenit extrem de popular pentru că transmite o emoție dincolo de cuvinte.

Această imagine a fost postată de un grup danez pentru susținerea familială, arătând efectele îngrijirii de tip Cangur. Aceasta presupune contact piele pe piele dintre un bebeluș și un îngrijitor. Tehnica se aplică în cazul nou născuților prematur sau cei cu probleme de sănătate.

Bebelușul stă în brațele unui îngrijitor. Bebe este dezbrăcat, ci excepția scutecului, iar pieptul îngrijitorului e tot gol. S-a observat că încă din cazul primei terapii. Este o cale prin care bebelușii născuți prematur evită incubatorul. Bebelușii născuți cu până la 3 luni înainte de termen pot beneficia de tehnica tip cangur.

Atunci când un nou născut primește o astfel de îngrijire, învinge mai repede cu infecțiil, pentru că își dezvoltă sistemul imunitar.

Comments

comments