Revista presei

Anunț de ULTIMĂ oră despre indemnizația copiilor! Anunțul făcut în urmă cu puțin timp: Ii ia cumva pamperși cu diamante?!

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că trebuie regândit modul în care se calculează indemnizaţiile pentru creşterea copilului, în condiţiile în care indemnizaţiile în valoare de 160.000 de lei sau 140.000 de lei sunt prea mari.

Liderul social-democraţilor a afirmat, luni seară, la Antena 3, că a avut o discuţie cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi că au ajuns la concluzia că trebuie definit corect modul de calcul al indemnizaţiei care reprezintă 85% din venituri şi nu se pune problema neapărat a unei plafonări a acestor drepturi băneşti.

„În seara asta m-am văzut cu dna Olguţa Vasilescu, pentru că i-am spus că vreau să vedem ce a generat noţiunea de plafonare. Suntem în situaţia în care, din păcate, legislaţia actuală, reglementarea actuală generează nişte anomalii şi nu este foarte simplu. De exemplu, sunt indemnizaţii care ajung la 160.000 de lei pe lună pentru creşterea copilului. Cred că e cam mult, totuşi. Sunt indemnizaţii care ajung la 140.000 de lei pe lună. Am văzut nişte comentarii pe Facebook, sigur, glumeţe, întreba cineva: domnule, dar, totuşi, îi ia pamperşi cu diamante, ca să pui un miliard şi jumătate de lei (lei vechi, n.r.) pe lună. Prevederile actuale pot genera astfel de anomalii şi sigur că se şi exploatează, se şi profită de actualele prevederi, pentru că nu e definit bine, corect din ce se calculează acel procent de 85%”, a declarat Liviu Dragnea.

Potrivit preşedintelui PSD, la Ministerul Muncii au ajuns şi unele informaţii că există persoane cu activităţi independente şi firme care profită de această situaţie pentru a obţine venituri mai mari.

„Sunt oameni cu activităţi independente care îşi pun nişte venituri foarte mari, sau fac nişte vânzări, plătesc o contribuţie, dar e o contribuţie de 5,5% şi impozitul pe venit care este 16% şi, iertaţi-mă, să faci lucrul acesta şi după acea să primeşti doi ani de zile zeci de miliarde, nu e în regulă. Am vorbit cu dna Olguţa Vasilescu să analizeze cu colegii din minister şi să gândim un sistem, nu neapărat să punem un plafon, dar care să regândească modul de calcul al procentului de 85%. (…) Am înţeles că a primit informări, semnale de alarmă din diverse locuri, din diverse instituţii: vedeţi că se întâmplă aceste lucruri – nu ştiu dacă sunt reale sau nu, nici ea nu ştie dacă sunt adevărate sau nu, poate că vor ieşi la iveală – firme care găsesc mame în devenire pe care le angajează, le dau salarii mari şi beneficiază de aceste venituri”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a subliniat că obiectivul principal este ca mamele să fie ajutate mai mult decât până acum deoarece natalitatea în România este scăzută.

Comments

comments