PARENTING

Unii copii IL CONSUMA ZILNIC! Parintii nu stiu cat de NOCIV este si cum ii pot IMBOLNAVI GRAV pe micuti. Ai si tu in frigider

Am vazut, in scurta mea viata mea de parinte, atatea exemple de mamici si tatici iresponsabili, incat as putea sa scriu o carte folosind doar figurile lor si exemplele lor de „asa nu se face”! De ce? Pentru ca pur si simplu un copil are nevoie de o atentie speciala, mai ales cand vine vorba de alimentatie sanatoasa.

Sunt unii parinti care dintr-un soi de comoditate isi lasa copilul sa bea suc acidulat, de exemplu! Cola…de ce nu? Pai daca ala micu vrea o gura, de ce sa te certi cu el! O greseala care impinge dupa ea alte greseli. Repetate la nesfarsit duc la un dezechilibru in cresterea celui mic si, implicit, la probleme de sanatate ulterioare.

CITESTE SI >>>

Acest baietel era sa moara din cauza a doua picaturi de ketchup. Ce i s-a intamplat ?!

Boala care FACE RAVAGII în România, printre copii! Zeci de noi cazuri în ultima săptămână. Autoritățile par NEPUTINCIOASE. Pentru unii, afectiunea este FATALA

Nu le mai dati copiilor SIROP DE TUSE! AVERTISMENTUL dur al unui medic pediatru! Toti parintii trebuie sa stie asta

Astazi vorbim despre ketchup! Cati dintre parinti nu i-au dat micutului sa guste asa ceva?

Este dulceag, iar odată gustat, copiii îl adoră. Folosit constant, ketchup-ul pare un ingredient bun peste orice. Excesul îi poate îmbolnavi insa pe copii de diabet sau chiar de obezitate!

Deși ar trebui să fie preparat din roşii și credem deseori că nu are de ce să fie dăunător, ketchup-ul conține multe alte substanțe periculoase.

În plus, avem tendința să credem că toate substantanţele nutritive din roșii au beneficii asupra sănătăţii. Din păcate, chiar și cel mai sănătos ketchup, care are puțin substanțe adăugate poate pune probleme serioase de sănătate, din cauza zahărului din roșii.

Ketchupul conţine 25% zahăr. Este dulce şi delicios, însă prea mult zahăr nu îi face bine copilului. Deoarece copilul îşi ia doza zilnică de zahăr din alte surse, nu ar trebui, de exemplu, să mai mănânce cartofii prăjiţi cu ketchup, obicei deseori întâlnit.

De asemenea, cantitatea mare de sodiu, care se găseşte în ketchup, afectează starea de sănătate a copilului. La fel și fructoza.

Aşadar, încearcă să nu îi mai dai copilului să mănânce ketchup, protejându-l astfel de boli grave precum diabetul și obezitatea.

Comments

comments