Valoarea tichetului de masa ar putea fi majorata! Vezi cu cat

Un proiect legislativ inițiat în Parlament își propunere creșterea valorii tichetelor de masă, inițiatorii proiectului motivând faptul că valoarea actuală a tichetului nu acoperă prețul unei mese de prânz.

Intenții bune sau pomană electorală. Politicienii vor să ajute angajații care primesc tichete de masă, tocmai acum, când suntem în an electoral (coincidență sau nu)

Cu cat se va majora valoarea unui tichet de masă

Politicienii vor să mărească valoarea tichetului de masă de la 9,41 de lei cât este în prezent la 13 lei, susținând că o masă de prânz depășește 9 lei.

”Valoarea actuală a unui tichet de masă de 9,41 de lei (înainte de impozitare) nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condiţiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 13 lei, iar în zone cu economie precară, cea mai ieftină masă de prânz costă 10 lei (în sistem de catering, nu la restaurant). Un număr mare de angajaţi se află în imposibilitatea de a avea o masă adecvată în timpul unei zile de lucru, fie ca urmare a programului de lucru încărcat, fie că nu au acces la achiziţionarea unei mese. Astfel, această problemă rămâne o responsabilitate a statului şi a angajatorului pentru a le oferi o masă decentă pe parcursul unei zile de lucru”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege depus la Parlament.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger

1 thought on “Valoarea tichetului de masa ar putea fi majorata! Vezi cu cat

Comments are closed.