PARENTING

Varsaturile la bebelusi! Iata ce este normal si ce nu

Varsaturile bebelusului sunt o problema trecatoare pentru multi copilasi. Iata ce este de facut atunci cand varsaturile pot semnala o problema mult mai serioasa.

Varsaturile bebelusului, ghidul cauzelor si ce pot insemna

CITESTE SI >>>

90% dintre parinti comit aceste GRESELI cand copilul lor are febra! Ce trebuie sa faci?

Parinti, NU VA IGNORATI COPIII! Un nou sindrom face ravagii printre micuti

Copilul tau sta in aceasta pozitie! Iata de ce ar trebui sa-l opresti imediat!

Varsaturile sunt episoade trecatoare pentru multi bebelusi. Iata insa ce este de facut atunci cand varsaturile pot semnala o problema mult mai serioasa.

Cand bebelusul vomita dupa fiecare alaptare

Bebelusul dvs. vomita dupa fiecare alaptare? In afara faptului ca este murdar, probabil, nu trebuie sa va faceti griji. Varsaturile semnifica rareori o problema serioasa. Atat timp cat copilul pare ca se simte confortabil si castiga in greutate, nu aveti vreun  motiv de ingrijorare.

Ce se intampla?

Daca aveti mai tot timpul o carpa la indemana, inseamna ca sunteti intr-o companie placuta. Aproximativ jumatate dintre copii prezinta reflux de acid sau refluxul gastroesofagian – in primele trei luni dupa nastere. In mod normal, o supapa (sfincterul esofagian inferior), aflata intre esofag si stomac pastreaza continutul stomacului acolo unde ar trebui sa stea. Pana la maturizarea acestei supape, varsaturile pot fi o problema – in special in cazul in care copilul dumneavoastra mananca prea mult sau prea repede.

Varsaturile in cantitati mici nu deranjeaza. Acestea nu sunt de natura sa provoace tuse, senzatie de sufocare sau disconfort – chiar si in timpul somnului. Sunt sanse ca bebelusul nici sa nu observe lichidul care i se scurge din gurita.

Varsaturile la bebelusi ating punctul culminant la varsta de 4 luni a copilului, iar majoritatea copiilor nu mai vomita incepand cu varsta de 1 an.

Citeste mai mult pe Desprecopii.com

Comments

comments