Revista presei

Veste proastă pentru toti romanii! De la 1 ianuarie! Nimeni NU scapa

Populaţia nu va plăti mai puţin pentru facturile la energia electrică anul viitor, deşi tarifele de distribuţie urmează să scadă de la 1 ianuarie, potrivit lui Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Tarifele de distribuţie a energiei electrice vor scădea cu 3%-4% la începutul anului viitor, însă această scădere nu se va reflecta şi în preţul final pentru consumatorii casnici, a spus pentru ECONOMICA.NET şeful ANRE. Şi asta pentru că în preţul pentru populaţie va creşte componenta pentru certificatele verzi şi va scădea ponderea energiei din piaţa reglementată.

„Vom lua mai puţină energie din piata reglementată, adica 15%, faţă de 25% cât luam în prezent”, a explicat Havrileţ.

Pentru că impactul scăderii tarifelor de distribuţie va fi anulat de aceste elemente, preţul final pentru populaţie se va menţine sau va tinde doar spre o uşoară scădere, potrivit oficialului ANRE.

Iniţial, potrivit unor ordine ANRE, care se aflau încă la nivel de proiect, tarifele de distribuţie la energia electrică livrată consumatorilor casnici în regim reglementat urmau să scadă începând cu 1 ianuarie 2017 cu procente cuprinse între 4,3% (E.On Distribuţie România) şi 8,9% (Enel Distribuţie Banat)

Noua reducere decisă de ANRE este de mai mică anvergură decât cea decisă la finalul anului trecut, pentru tarifele care au fost aprobate în acest an.

Sursa: Economica.net

Comments

comments