ACTUAL

Vesti bune pentru diaspora! CE a facut anuntul: „Sunt drepturi financiare importante”

Un plan al Comisiei Europene de accelerare a digitalizării ar putea facilita accesul românilor din diaspora de a beneficia de drepturile de pensie acumulate prin muncă în țări străine, în România.

Comisia Europeană a cerut accelerarea digitalizării în toate statele membre și a propus un plan menit să-i ajute pe oameni să acceseze serviciile de securitate socială în întregul spațiu comunitar, cu ajutorul tehnologiei digitale.

Planul propus de CE ar permite schimbul de informații mai rapid între țările UE, iar cetățenii grupului comunitar ar putea călători mai ușor și mai rapid.

De asemenea, companiile care desfășoară activități în mai multe țări din Uniunea Europeană, ar beneficia de o relaxare a procedurilor, informează Mediafax.

Europarlamentarul român Nicu Ștefănuță susține că este important ca românii din diaspora să poată beneficia de drepturile acumulate prin muncă din țări precum Spania în format digital și să le poată prezenta cu ușurință în România.

„Romanii de peste hotare trebuie sa isi poata duce drepturile de pensie acumulate prin munca in Spania, de exemplu, in Romania. Astfel s-ar intoarce atata lume care a lucrat ani buni in tarile acestea din vest, ca ar investi acasa”, spune Nicu Ștefănuță.

„Este vorba de niste drepturi importante financiare pentru oameni si eu sunt convins ca oamenii ar fi in regula sa le aiba in format digital cu ei, sa le poata lua oriunde cu ei sa nu mai dea bani si timp la ghiseu pentru nu stiu ce adeverinta”, a mai precizat europarlamentarul.

Comments

comments