Revista presei

Vesti bune pentru parinti! Ciolos a semnat astazi…Se dau bani!

Abonamentele acordate elevilor de către operatorii de transport rutier pentru distanţe de până la 50 de km vor fi decontate integral, aceasta fiind una dintre măsurile de reducere a abandonului şcolar, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

El a precizat că decizia a fost luată printr-o ordonanţă de urgenţă şi are în vedere faptul că în anul şcolar 2015 – 2016 peste 125.000 de elevi au făcut naveta zilnic folosind transportul rutier pentru a ajunge la cursuri.

‘Începând cu anul 2013, mecanismul de decontare a navetei elevilor a fost plafonat şi nu acoperă integral tariful decât pentru o mică parte din abonamentele emise de transportatori. Distanţa medie la nivel naţional pe care trebuie să o parcurgă un elev care face naveta e de 18 km, preţul mediu al unui abonament lunar pentru această distanţă este de circa 150 de lei. Din această sumă elevului i se decontau până în prezent 56 de lei, astfel că aproape 100 de lei trebuiau acoperiţi lunar din bugetul familiei’, a precizat Iolu.

Comments

comments