ACTUAL

VESTI BUNE PENTRU ROMANI! Scad ratele la banca

Din luna martie, dobanda pentru imprumuturile in lei vor putea scadea simțitor datorita scaderii indicatorului ROBOR, componenta a costului de rambursare.

Acest lucru ar putea avea un impact pozitiv pentru cei care doresc sa faca imprumuturi in lei, dar și pentru cei care deja au realizat astfel de credite.

Indicatorul ROBOR la trei luni a scazut in mod considerabil, sub pragul istoric de 0,8%. Conform Adevarul. Aceasta modificare va duce la scaderea ratelor atat pentru imprumuturile noi, cat și pentru cele aflate in desfașurare.

Dobanda ROBOR a scazut timp de mai mulți ani, dar a atins un prag minim la inceputul anului. Valoarea inițiala fusese de 1% in luna ianuarie, iar luni (29 februarie) a scazut pana la 0,76%. Principalul efect ar putea fi astfel ieftinirea imprumuturilor, in special incazul celor cu dobanda variabila.

In ceea ce privește bancile, pentru acestea ar fi o ocazie prielnica sa iși promoveze oferte de credite. Totuși, specialiștii in economie susțin ca nu este obligatoriu ca bancile sa-și transfere la potențialii clienți aceasta relaxare a costurilor.

 

Comments

comments