ACTUAL

Vesti bune pentru toti angajatii din Romania! Primesc mai multi bani! S-a decis astazi!

Veste extraordinara pentru romanii care primeau de la angajator si tichete de masa. Valoarea acestora a fost majorata in urma unei legi adoptate de Camera Deputatilor.

Legea privind majorarea tichetelor de masa de la 9,57 de lei ma un maxim de 15 lei a fost adoptata astazi de Camera Deputatilor, aceasta fiind for decizional.

Proiectul de lege vine sa modifice Legea nr.142/1998 privind acordarea tichetelor de masă si a fost adoptat, în plen, în Camera Deputaţilor.

Proiectul a fost iniţiat de 59 de deputaţi si a primit aviz favorabil din partea mai multor comisii din Camera Deputaţilor fiind votat marti de plen. Legea urmează va fi trimisa la presedintele Romaniei pentru a fi promulgată.

Proiectul ar fi trebuit sa primeasca un vot final în Camera Deputaţilor săptămâna trecută, insa votul asupra lui, ca şi a altor proiecte, a fost amânat din lipsa de cvorum,iar şedinţa deputaţilor a fost suspendată.

CITESTE SI >>>

Ai un model de Nokia vechi pe acasa? Uite cum poti sa-l vinzi cu 3.000 de lei

S-a deschis in Romania magazinul de unde poti sa cumperi ORICE, fara sa dai niciun ban

ANUNT SOC pentru TOTI SOFERII din ROMANIA: SE SCHIMBA TOT!

In prima faza, proiectul presupunea o creştere de pana la 13 lei a valorii unui tichet de masa. Ulterior însă,un amendament introdus in cadrul Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor prevedea o crestere a valorii tichetului la 15 lei. În prezent valoarea unui tichet de masă ajunge pana la 9,57 lei.

POliticienii care au initiat aceasta lege sustin ca era nevoie de adoptarea ei din cauza ca nivelul puterii de cumpărare prin intermediul tichetelor de masă a scăzut în ultimii cinci ani, deoarece valoarea sa nu a fost corelată cu nivelul inflaţiei şi pentru că a intrat în sfera de aplicare a impozitului pe venit. Totodata, puterea reală de cumpărare a scăzut de la 8,72 lei în 2009 la 7,9 lei în 2015.

Indexarea tichetului s-a făcut, spun iniţiatorii, într-un ritm mai lent decât evoluţia inflaţiei. Astfel, dacă la data introducerii lor, în 1998, tichetele de masă puteau acoperi 50% din cheltuielile cu produse alimentare ale unei gospodării, anul trecut procentul a coborât până la 27%, iar dacă s-ar dori revenirea la procentul de 50%, valoarea tichetului ar trebui indexată până la 17,5 lei. În plus, iniţiatorii spun că valoarea actuală nu acoperă nici măcar preţul unei mese de prânz, care ar fi, în medie, de 13 lei la nivel naţional, şi de 10 lei în zonele mai sărace, şi asta în regim de catering, nu de restaurant.

Comments

comments