ACTUAL

Vesti bune pentru TOTI romanii! Salarii de 2400 de lei…GUVERNUL a facut ANUNTUL!

Românii ar trebui să aibă o nouă lege a salarizării, care să intre în vigoare de la 1 Mai, după ce Guvernul a înaintat un proiect de lege în acest sens.  Cât vor creşte însă lefurile, cel puţin în sectorul bugetar?

Salariul minim pe economie, care este acum 1.050 de lei, va ajunge egal cu plafonul care exista până acum pentru salarizarea persoanelor cu studii superioare, adică 1.250 de lei

Ministerul Muncii a precizat că “raportul ce va fi definit în noua lege a salarizării va fi de 1 la 18” – adică cel mai mare salariu bugetar va fi de 18 ori salariul minim. Astfel, preşedintele, şefii Camerelor, premierul şi preşedintele ÎCCJ, angajaţii statului cu cele mai mari salarii, vor ajunge să câştige 21.600 de lei pe lună. Pentru şeful statului, creşterea ar fi de 120%.

„Suntem în momentul de față în situația de a calcula anumite scenarii, împreună cu Ministerul de Finanțe. Imediat vom intra în dialog, ca și până acum, cu partenerii noștri sociali, dar ne vom consulta și cu ceilalți colegi ai noștri din Guvern care gestionează domeniile din sectorul bugetar”, a explicat ministrul.

CITESTE SI >>>

Anunt important pentru TOTI ROMANII de la ANAF!

Stii ce cumperi? Painea vanduta in Romania care este CEA MAI NOCIVA!

Anuntul SOCANT al ministerului Agriculturii: Fructele si legumele din Romania sunt OTRAVITE!

Atunci când a fost introdus acest plafon, raportul faţă de salariul minim era de 1 la 2, iar dacă aceeaşi formulă se va respecta şi de-acum înainte, angajaţii cu studii superioare ar urma să beneficieze de un nivel minim de salarizare de 2.400 de lei.

Ministerul Muncii a precizat că “raportul ce va fi definit în noua lege a salarizării va fi de 1 la 18” – adică cel mai mare salariu bugetar va fi de 18 ori salariul minim.

Astfel, preşedintele, şefii Camerelor, premierul şi preşedintele ÎCCJ, angajaţii statului cu cele mai mari salarii, vor ajunge să câştige 21.600 de lei pe lună. Pentru şeful statului, creşterea ar fi de 120%.

Viitoarea lege a salarizarii presupune introducerea unui salariu unitar pentru mai multe clase de salarizare, de la 111 clase din prezent, la aproximativ 5 clase de salarizare.

Comments

comments