PARENTING

Vesti bune pentru viitoarele mamici! Guvernul a decis ACUM

Femeile gravide vor avea dreptul la timp liber nelimitat de la muncă, fără a fi taxate de angajator, pentru consultaţii şi investigaţii medicale.

Potrivit unui proiect de lege de modifcare a Codului muncii avizat de Guvern, femeile gravide vor avea dreptul la timp liber nelimitat de la muncă, fără a fi taxate de angajator, pentru consultaţii şi investigaţii medicale.

CITESTE SI >>>

Orice copil ar putea primi 100 de euro lunar, de la stat! Iata ce conditii trebuie sa indeplineasca

Avertismentul unui medic pediatru catre toti parintii: Opriti-va copilul sa mai faca ASTA!

„Creştem o generaţie de tineri cu mentalitate de victimă, hipersensibili şi obosiţi înainte de vreme”

Conform proiectului de lege „în baza recomandării în scris a medicului de familie sau a medicului specialist, femeilor gravide li se acordă timp liber fără diminuarea drepturilor salariale pentru efectuarea consultaţiilor şi examenelor medicale prenatale, dacă acestea au loc în timpul programului de lucru”.

Potrivit iniţiativei legislative a deputatei liberal-democrate şi vicepreşedintei Parlamentului, Liliana Palihovici, acordarea timpului liber femeilor gravide pentru consultaţii şi investigaţii medicale va avea într-un final un efect economic şi social benefic deoarece va asigura prevenirea şi depistarea într-un stadiu incipient a maladiilor.

Comments

comments