Revista presei

VEȘTI PROASTE pentru baronii locali din PSD! CCR a decis ca legea este NECONSTITUTIONALA! BREAKING NEWS

Curtea Constituțională a admis sesizarea depusă de PMP, PNL și câțiva parlamentari neafiliați în legătură cu proiectul de modificare a Legii 393/2004 privind statutul aleșilor locali. Proiectul se reîntoarce în Parlament.

Președintele PMP, deputatul Eugen Tomac, declarase că a contestat iniţiativa deoarece este concepută de PSD pentru a fura cât mai mulţi aleşi locali din partidul pe care îl conduce.

„Prin aceasta lege, dată de PSD împotriva PMP, partidul – stat vrea să “fure” cât mai mulți aleși locali ai partidului nostru. Practic, prin această lege, PSD vrea să elimine din viața politică orice formă de asociere politică și cere ca orice partid care fuzionează să își piardă consilierii locali și județeni. Având în vedere că PMP este singurul partid care, după alegerile locale, a absorbit alt partid – pe UNPR, este evident că această lege antidemocratică și neconstituțională a fost adoptată împotriva noastră”, a afirmat liderul PMP, Eugen Tomac, într-o postare marți pe Faceboook.

Pe 21 iunie, deputatul PMP Eugen Tomac, a anunţat că va sesiza CCR în legătură cu iniţiativa legislativă de modificarea a Legii privind statutul aleşilor locali.

Parlamentul a decis că mandatul consilierilor, primarilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene să nu înceteze de drept în cazul în care partidul pe listele căruia au candidat fuzionează cu alt partid. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în calitate de cameră decizională, cu 77 de voturi ” pentru”, nicio abţinere şi 34 de voturi „împotrivă”.

Comments

comments