ACTUAL

VEȘTI PROASTE pentru românii din Marea Britanie, după Brexit! SOARTĂ CRUNTĂ pentru muncitorii slab calificați

Modificările impuse după Brexit ar putea afecta semnificativ viața imigranților aflați deja în Marea Britanie. În Parlamentul din Pensinsulă se duc discuții acerbe, iar în centrul lor se află soarta cetățenilor străini.

Astfel, potrivit prevederilor legislative, după Brexit s-ar putea închide subiectul liberei circulații, astfel că se fac eforturi suplimentare ca firmele britanice să aibă suficienţi lucrători pentru a-și acoperi forța de muncă.

 

CITESTE SI >>>

Se decide soarta romanilor din Marea Britanie. Theresa May, discutii aprinse cu Juncker la Bruxelles. Ce se va intampla dupa Brexit?

Anunț pentru romanii din diaspora de la Guvern! Se dau SALARII MARI. Ce trebuie sa faceti

Decizia care VIZEAZĂ zeci de mii de ROMÂNI DIN DIASPORA! Ce se întamplă cu Brexit-ul. Au anunțat ACUM. BREAKING NEWS

Afectați, ar putea fi imigranții slab calificați, care potrivit unui articol relatat în Capital.ro, ar putea ajunge în sclavie în Marea Britanie, după Brexit.

Una dintre măsurile pe marginea căreia se discută acerb, este introducerea unui sistem de vize sponsorizate de angajat, astfel încât companiile să aibă în continuare acces la muncă slab calificată, se arată într-un raport întocmit de Observatorul pentru Imigraţie al Universităţii Oxford.

Prin aceste vize se va crea o legare a angajatului de anumiți angajatori, ceea ce ar putea duce la favorizarea unor practici ale oamenilor de afaceri lipsiți de scrupule, în detrimentul angajaților. 

În acest sens, Madeleine Sumption, directoarea acestui proiect al Universităţii Oxford, atrage atenția că: „Vizele sponsorizate de angajator oferă guvernului mai mult control asupra muncii decât imigranţilor, dar garantarea că vizele nu vor facilita abuzuri este o adevărată provocare”. 

„Dacă lucrătorii nu pot renunţa la un loc de muncă prost, atunci guvernului îi revine o responsabilitate sporită în prevenirea exploatării. Aceasta ar putea fi posibil în teorie, dar impunerea respectării standardelor de muncă nu este un domeniu în care Marea Britanie să fi excelat în trecut”, mai precizează Madeleine Sumption. 

 

Comments

comments