
Pentru a putea servi drept combustibil, deşeurile umane sunt procesate şi transformate în metan care înlocuieşte carburantul clasic.
Bio-Bug, un model adaptat dupÄ modelul Beetle, are un motor de 2 litri Ĺźi poate sÄ atingÄ o vitezÄ maximÄ de 180 de km/h. MaĹźina porneĹźte Ă®nsÄ cu ajutorul carburantului clasic Ĺźi de-abia apoi se comutÄ pe gazul metan obÄąĹÂÂinut din deĹźeurile umane reciclate.
MaĹźina ruleazÄ deja pe strĂ„ÂÂÂzile din Bristol, acolo unde sunt procesate Ĺźi deĹźeurile care servesc drept carburant.
DeĹźeurile sunt procesate de GENeco, o firmÄ subsidiarÄ a Wessex Water, cu ajutorul unei bacterii anaerobe si tratate cu un echipament special, scrie bbc.co.uk.
GENeco se foloseste de o bacterie anaeroba in procesul de producere a carburantului pentru Bio-Bug, iar repreyentantii companiei sustin cau au suficient biogay pentru a trimite o masina pe luna de 119 ori sau de peste 2.200 de ori in jurul pamantului. Totodata, deseurile colectate de la 70 de case din Bristol ar fi suficiente ca masina sa aiba carburant alternativ pentru a functiona timp de un an.
Autoturismul consuma un metru cub de gaz la 8 kilometri.