Fără categorie

Volkswagen a lansat un prototip care merge cu fecale umane

Se numeşte Bio-Bug şi este cel mai nou şi surprinzător prototip al companiei Volkswagen. Surprizător pentru că foloseşte fecale umane pentru a funcţiona.
Pentru a putea servi drept combustibil, deşeurile umane sunt procesate şi transformate în metan care înlocuieşte carburantul clasic.
Bio-Bug, un model adaptat după modelul Beetle, are un motor de 2 litri şi poate să atingă o viteză maximă de 180 de km/h. Maşina porneşte însă cu ajutorul carburantului clasic şi de-abia apoi se comută pe gazul metan obţinut din deşeurile umane reciclate.
Maşina rulează deja pe străzile din Bristol, acolo unde sunt procesate şi deşeurile care servesc drept carburant.
Deşeurile sunt procesate de GENeco, o firmă subsidiară a Wessex Water, cu ajutorul unei bacterii anaerobe si tratate cu un echipament special, scrie bbc.co.uk.
GENeco se foloseste de o bacterie anaeroba in procesul de producere a carburantului pentru Bio-Bug, iar repreyentantii companiei sustin cau au suficient biogay pentru a trimite o masina pe luna de 119 ori sau de peste 2.200 de ori in jurul pamantului. Totodata, deseurile colectate de la 70 de case din Bristol ar fi suficiente ca masina sa aiba carburant alternativ pentru a functiona timp de un an.
Autoturismul consuma un metru cub de gaz la 8 kilometri.

Comments

comments