IT&C

Wikipedia implineste 10 ani. Vrea sa se extinda in India si Brazilia!

Cunoscuta enciclopedie online Wikipedia va împlini sâmbătă 10 ani de la lansarea pe piaţă, potrivit Reuters.com.

Sue Gardner, directorul executiv al companiei, a declarat cu acest prilej că intenţionează să extindă enciclopedia în India şi Brazila, cu scopul de a creşte numărul de utilizatori la un miliard. Până în prezent, Wikipedia are 410 milioane de vizitatori unici.

Directorul executiv susţine, de asemenea, că nu intenţionează să transforme această enciclopedie atât de cunoscută în mediul online într-o sursă de profit. Momentan, profitul operaţional al companiei se ridică la 20 de milioane de dolari pe an, majoritatea fondurilor provenind din donaţii.

„Nu ar trebui să fim confundaĹŁi cu cei din Silicon Valley, pentru că ei se uită la noi Ĺźi văd un potenĹŁial uriaĹź de obĹŁinere de profituri. Noi nu vorbim despre asta Ĺźi nu ne gândim la aĹźa ceva”, a declarat Sue Gardner ]ntr/un interviu acordat Reuters.

Anul acesta, Wikipedia va deschide un birou în India, în speranţa de a creşte numărul de vizitatori indieni, care să citească articole atât în limba engleză cât şi în diferite dialecte indiene.

Totodată, din cele 316 evenimente din întreaga lume care vor marca aniversarea a 10 ani de existenţă, 60 vor avea loc numai în India.

Comments

comments