Revista presei

Vestea pe care toti parintii o asteptau! Se maresc alocatiile…

Părinții au parte de vești bune. Alocațiile copiilor s-ar putea majora substanțial, dacă proiectul de lege propus de un senator va fi aprobat.

Senatorul Ionel Agrigoroaiei doreste ca fiecare copil din Romania sa primească o alocație de 100 de euro lunar, din momentul în care se naște și până termină studiile.

Comparativ cu alocația de până acum, cea de 100 de euro ar urma să aibă o destinație precisă și s nu fie virată în conturile părinților sau a tutorelui. Astfel, oa numită sumă din alocație va fi destinată alimentelor, o alta pentru haine și alta pentru rechizite.

”Ce poate face un copil, o familie cu 85 de lei lunar? Nimic. Daca ar primi macar 100 de euro, atunci, cu acei bani intr-adevar se poate face ceva. Nu toti vor primi acesti bani, ci doar cei care nu au absente la scoala. In acest fel ii stimulam pe tineri sa faca copii si pe copii sa invete. Daca fiecare copil va frecventa gradinita, scoala primara, liceul si o facultate, nivelul de educatie va creste simtitor”, a declarat Agrigoroaei, potrivit Libertatea.ro.

Agrigoroaiei susține că s-ar găsi fonduri pentru majorarea alocațiilor copiilor, o parte din ei constând în recuperarea unor prejudicii sau accizarea taxei pe viciu cu 0,05 bani.

Comments

comments