Fără categorie

Serviciul de recunoastere faciala (tagging) de la Facebook, subiect de ancheta al Uniunii Europene

Facebook a devenit subiect de ancheta pentru Uniunea Europeana, dupa ce reteaua de socializare a decis sa introduca automat serviciul de recunoastere faciala pentru toti utilizatorii existenti.

Gerard Lommel, membru al grupului de lucru pentru protectia datelor, se simte vizibil lezat de aceasta functie si sustine, pe bune dreptate, ar spune unii, ca sincronizarea intre nume si imagini ar trebui sa aiba loc numai cu consimtamantul anterior al persoanelor existente in fotografia respectiva, si nu sa fie activat automat.

Toti utilizatorii de Facebook stiu ce inseamna „tagging” pe poze. Facebook a decis sa activeze functia de recunoastere faciala pentru toti utilizatorii, fara a oferi o notificare prealabila sau optiunea de a refuza acest serviciu. Astfel ca se poate intampla sa te trezesti ca esti „taguit” in poza altui utilizator fara consimtamantul tau.

Cu toate acestea, cei care nu vor sa aiba indexate toate pozele Ă®n care apar pot dezactiva aceasta functie accesând sectiunea Privacy Settings a contului Facebook, de unde se dezactiveaza optiunea „Suggest photos of me to friends”

 

Comments

comments