Tips&Tricks

Ai respiratie urat mirositoare? Iata ce sa faci sa scapi de ea

Una dintre problemele cu care oamenii se confrunta zi de zi este respiratia urat mirositoare. Exista pentru acest lucru o multime de remedii, insa intrebarea este daca toate sunt eficiente. Iata ce face spun specialistii.

In primul rand, ar trebui sa stiti ca respiratia urat mirositoare este provocata de bacteriile care dizolva mancarea si apare in special in cazul dietelor drastice sau a exercitiilor fizice intense.

Cum poti verifica daca iti miroase gura urat

Multi ar crede ca cea mai eficienta metoda este sa sufli in palme. Doi experti stomatologi de la doua companii cunoscute spun ca nu aceasta este cea mai buna metoda. Ei recomanda sa-ti lingi incheietura mainii si sa astepti apoi sa se usuce pentru a verifica daca iti miroase respiratia, potrivit DailyMail.

Alta metoda este de a-ti verifica limba. Daca este acoperita cu un strat alb, insemna ca ai probele cu igiena orale. Exista insa si cazuri in care unele persoane au in mod natural un strat alb pe suprafata limbii.

De ce ne miroase gura

Una dintre cauzele pentru care gura miroase urat este efortul fizic prelungit sau exercitiile fizice. Acest lucru pentru ca efortul fizic duce la deshidratare. Astfel, cantitatea de saliva care are rolul de a curata gura se diminueaza iar rezultatul va fi o respiratie respingatoare

Acelasi lucru se intampla si in cazul in care tineti diete stricte.

Cum scapam de respiratia urat mirositoare

In primul rand, ar trebui sa mancam intotdeauna micul dejun, pentru ca astfel ajutam cavitatea bucala sa produca saliva. Daca nu mancam dimineata, ar trebui macar sa evitam sa consumam cafea sau alcool.

Marea majoritate a oamenilor apeleaza la guma de mestecat si bomboane mentolate. Acest lucru determina un cerc vicios, intrucat aceste produse contin zahar care produce bacteria responsbila cu respiratia urat mirositoare. Acestea ser recomanda a fi folosite doar in situatii de urgenta.

Metoda cea mai eficienta de a scapa de respiratia urat mirositoare este sa dublam cantitatea de apa pe care o consumam. Acest lucru trebuie corelat cu o igiena adecvata. Curatarea gurii nu implica doar curatarea dintilor cu peria, ci si folosirea atei dentare si curatarea limbii de bacterii.

Comments

comments