IT&C

Ce înseamnă E, H+, 3G si 4G. Ce simbol de pe mobil iti indica o conexiune la internet mai buna

Cand suntem conectati la internet de pe telefonul mobil, acesta ne indica si tipul de conexiune pe care il ofera, in functie de semnalul retelei si dotarea telefonului respectiv.

Uneori se intampla ca in locul unei conexiuni 3G (considerata buna pentru o viteza decenta pe telefonul mobil) sa ni se indice alte simboluri, ca E, GPRS, H, H+ sau 4G (daca telefonul permite acest lucru)

Majoritatea dintre noi observam modificarile si, eventual o scadere a vitezei la internet, dar putini s-au intrebat ce semnifica toate aceste simboluri si ce insemnatate au ele pentru conexiunea la internet.

Cea mai buna viteza la internet este 4G, astfel ca -in masura in care telefonul este adaptat acestui tip de conexiune- LTE inseamna viteza de tip 4G care suporta streaming HD, avand viteze de transfer de pana la 299, 6 Mbps.

 

CITESTE SI >>>

Probleme cu semnalul wireless in casa? Cu o simpla doza ai semnal de doua ori mai bun

ALERTA! Anuntul facut de SRI pentru toti cei care au telefoane mobile pe Android! Ce trebuie sa stiti

Ai trimis din greseala un SMS? Iata cum il poti sterge inainte ca destinatarul sa il vada

 

Urmeaza apoi simbolul  HSPA+ (H+) sau 4G cu o rată de transfer de până la 168 Mbps, HSDPA (H), tehnologie considerată 3.5G care permite o viteză maximă de transfer de 14 Mbps, apoi cunoscuta 3G cu viteze de transfer de până la 3.1 Mbps.

Conexiuni mai slabe sunt marcate pe display-ul smartphone-ului prin simbolurile : EDGE sau 2G (E) si GPRS, care au fost practic si primele tipuri de conexiuni la internet.

In functie de semnalul retelei, tipul de abonament si telefon fiecare astfel de simbol afisat semnifica viteza de transfer cu care se efectuaza navigarea pe internet. Tie ce simbol iti indica telefonul mobil?

Comments

comments