PARENTING

Boala care FACE RAVAGII printre copiii din Europa, se extinde din cauza Romaniei!!!

Un articol apărut în ediția online a Global News Network Canada trage un semnal de alarmă dspre numărul crescut de cazuri de rujeolă, înregistrate în România și pericolul pe care acest lucru îl reprezintă la nivel european.

Aprope 2.000 de copii s-au îmbolnăvit de rujeolă din februarie 2016 și până în prezent, România ajungând astfel pe primul loc în Europa la incidența de cazuri ale acestei boli în rândul copiilor.

CITESTE SI >>>

Ce le lipseşte copiilor născuţi prin cezariană? Cercetătorii au aflat răspunsul

Toti parintii trebuie sa stie asta! Cum sa salvezi un copil care se ineaca in doar cateva secunde

Tusea la copii! Care este acel tip de tuse care trebuie sa te trimita la URGENTE!

Nu numărul mare de cazuri este o problemă în sine, ci faptul că acest număr rezultă în urma procentului tot mai scăzut de copii vaccinați împotriva bolii.

Cu 86% copii imunizați împotriva rujeolei, România este țara cu cel mai scăzut procent de vaccinare, față de alte țări din Europa, care au un grad de vaccinare de peste 95%.

Rata vaccinării a scăzut alarmant pe fondul unor mișcări anti-vaccin care au apărut în România, scrie publicația mai sus amintită.

Din numărul de 2000 de copii infectați cu rujeolă, 17 au murit.

Datele statistice arată că numărul de îmbolnăviri cu această boală extrem de contagioasă s-au înregistrat în special în regiuni cu rata foarte scăzută de vaccinare.

A doua țară cu rată scăzută de vaccinare este Italia, deși la o distanță destul de mare de România, cu o rată de 5 ori mai mică de îmbolnăviri.

În cele 32 de țări europene cu rata de vaccinare împotriva rujeolei de 95% s-au înregistrat în total un număr de 22 de cazuri de rujeolă, se mai arată în articolul publicat de Globalnews.ca

Statisticile complicațiilor provocate de rujeolă sunt îngrijorătoare. Un procent de 10% dintre cei care dezvoltă această afecțiune fac infecții ale urechii, care pot duce la pierderea auzului, și 5% dintre ei fac pneeumonie, în timp ce un copil la 1.000 mor în urrma acestei afecțiuni, ceea ce este și mai îngrijorător, având în vedere că în România s-au înregistrat 17 decese din 2.000 de cazuri.


Comments

comments