INTERNATIONAL

Financial Times despre Romania: Guvern incompetent, presedinte ca un taur printre portelanuri

Sursa:EchipadeImagine.ro

Jurnalistul Chris Bryant, corespundent Financial Times pentru Europa de Est, facand referire la situatia mizerabila in care se afla Romania spune pe undul din blogurile publicatiei ca Guvernul este in cel mai bun caz disfunctional, daca nu chiar incompetent.

In plus, presedintele Traian Basescu este comparat cu un taur printre portelanuri.

„Ä‚Ĺ˝n timp ce Europa de Vest se scaldă Ă®ntr-un val de căldură, România face curăţenie după inundaĹŁii severe care au ucis peste 20 de persoane Ĺźi au cauzat pagube de milioane de euro. Ä‚Ĺ˝nsă, chiar Ĺźi după ce apele se vor retrage, este evident atât pentru români, cât Ĺźi pentru investitorii internaĹŁionali, că lucrurile nu se vor Ă®mbunătăţi prea curând”.

„Pe lângă toate acestea, România are un guvern care este Ă®n cel mai bun caz disfuncĹŁional Ĺźi Ă®n cel mai rău caz incompetent. Traian Băsescu, preĹźedintele ţării, care se comportă precum un taur Ă®ntr-un magazin de porĹŁelanuri fine, a ieĹźit din nou Ă®n acest weekend cu declaraĹŁii Ă®mpotriva creĹźterii TVA, propunând Ă®n schimb taxarea pensiilor”.

„Reducerea cheltuielilor salariale umflate din sectorul public cu 25% Ĺźi eliminarea, cu aproximaĹŁie, a unuia din fiecare Ĺźapte locuri de muncă din rândul bugetarilor, Ă®ntr-o perioadă caracterizată deja de greutăţi economice, prevestesc o iarnă plină de nemulĹŁumire Ă®n România (…) Cu siguranţă că restul continentului urmăreĹźte situaĹŁia”

Vezi articolul in intregime aici

Comments

comments

Comments are closed.