Tips&Tricks

Lucruri JENANTE despre corpul nostru, explicate de stiinta

Corpul nostru este fascinant, fara indoiala, dar sunt unele lucruri care se intampla cu el si pe care noi nu prea reusim sa le intelegem asa cum ar trebui.

Ba mai mult, uneori ne este rusine sa ne interesam sau sa intrebam, de exemplu, de ce ne creste mai mult par in zona publiana decat in buric sau ccare este diferenta dintre cosuri si puncte negre.

Lucruri despre corpul tau despre care ti-a fost rusine sa intrebi

  1. Ce diferenta este intre cosuri si punctele negre

Ambele sunt de fapt pori infundati cu piele moarta si sebum, singura diferenta este ca cosurile raman sub piele in timp ce punctele negre sunt expuse la aer, iar in contact cu acesta se innegresc.

Poti sa stranuti cu ochii deschisi ?

Faptul ca inchizi ochii atunci cand stranuti este un reflex cauzat de un semnal venit de la creier. Ar trebui sa blochezi semnalul respectiv pentru a putea sa stranuti cu ochii deschisi. Nu strica sa incerci, doar ca este putin probabil sa si reusesti.

Sunt ovarele de fapt ca niste testicole interioare

Intr-adevar, ovarele si testicolele se dezvolta din aceleasi celule, dar se dezvolta in mod diferit la un anumit moment al dezvoltarii intrauterine

 De ce avem masele de minte? Chiar sunt un semn al intelepciunii?

Maselele de minte sunt de fapt niste molari care apar dupa ce toata dantura este deja definitivata. Apar, mai exact intre 17 si 25 de ani. Problema cu aceste masele de minte este ca, facandu-si aparitia dupa ce toata dantura s-a definitiva, de multe ori nu mai au loc sa se dezvolte, astfel ca sunt scoase. Sunt numite masele de minte pentru ca apar cand suntem mai intelepti decat cand ne-au aparut ceilalti molari, pe vremea cand eram copii.

De ce ne creste par mai mult in anumite zone ale corpului decat in altele

Parul cunoaste 3 faze de dezvoltare: anagen, catagen si telogen. Faza anagena este cea in care el creste cel mai mult. In aceasta faza sta parul de pe cap, mai mult timp decat in cazul sprancenelor. Mai exact parul de pe cap ramane in faza anagena intre 2 si 6 ani fata de 10 saptamani cat sta parul din sprancene. Aceasta este explicatia pentru care avem par lung pe cap si mai scurt in alte zone, potrivit Buzzfeed.com.

Comments

comments