O greseala pe care toti o facem in masina ne poate ucide!

Un obicei pe care toți îl avem în ceea ce privește autoturismul pe care îl conducem poate să ne pună în pericol sănătatea noastră și a celor de lângă noi.

În general, toți pornim masina cu geamurile închise. Dacă ați parcat mașina într-un loc cu umbră în timpul unei zile călduroase, pe timpul șederii mașinii în parcare, în aerul din habitaclu se poate acumula în jur de 400-800 mg de benzen.

CITESTE SI >>>

Toti soferii din Romania trebuie sa citeasca asta! Veti fi amendat daca nu aveti fisa sau cartea de salvare a autoturismului in masina

VIDEO! Cat de realist a ajuns sa fie sexul virtual

La ce fel de filme pentru adulti se uita romanii

Dacă lăsați mașina la soare (la o temperatură mai mare de 16 grade Celsius), nivelul de benzen poate să ajungă la 2000-4000 mg, adică de 40 de ori mai mare decât nivelul permis.

O mare greșeală pe care o facem frecvent ne poate ucide

Imediat după deschiderea mașinii, pornim motorul cu geamurile închise și inspirăm acel benzen acumulat în interior. Această substană extrem de periculoasă poate distruge ficatul, rinichii și tesutul osos.

De aceea, experții recomandă ca pornirea motorului, mai ales în cazul zileleor călduroase, să se facă cu geamurile deschise. Mai mult, sfatul unanim al medicilor este ca același lucru să se facă și înainte d epornirea aerului condiționat.

Analizele efectuate pe mai multe autoturisme au demonstrat că sistemul de răcire auto aruncă aerul încălzit, împreună cu benzenul acumulat în instalație în habitaclu, înainte de a lansa aerul rece.

Distribuiti si voi acest articol, pentru ca toata lumea sa afle la ce pericol se expune cand porneste masina cu geamurile ridicate si cum sa evite aceasta greseala.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger