Revista presei

Toti romanii care lucreaza in strainatate trebuie sa stie ASTA! Legea care ii va AFECTA direct

Românii care lucrează în străinătate ar putea fi direct vizați de un act normativ care a fost înregistrat recent de Senat, pentru dezbatere.

Potrivit proiectului, cei care lucrează în străinătate vor putea solicita acte de identitate în care să fie trecute și datele privind domiciliul acestora din străinătate. Prin această modificare, ei vor putea să facă dovada domiciliului sau reședinței și cu ajutorul cărții de identitate, nu doar cu pașaportul, informează Bugetul.ro.

Astfel, românii care lucrează în străinătate pot solicita autorităților române eliberarea unei cărți de identitate în caer să fie menționat și domiciliul din străinătate.

Inițiatorii proiectului susțin că eliberarea unui act de identitate în care se menționează domiciliul din străinătate va permite identificarea nei persoane în cazul încheierii unor acte juridice în care este nevoie de adresa de domiciliu, dar și în cazul în care este nevioe de dovedirea identității, în lipsa pașaportului.

În ceea ce privește cetățenii români care locuiesc în străinătate, există două categorii: 

„Prima categorie care se află în legalitate este redusă, fiind 0,6 milioane de cetățeni români cu domiciliul în străinătate.

A doua categorie este evident mult mai mare în condițiile în care 3,4 milioane de cetățeni români locuiesc în altă țară. Pentru a nu fi obstrucționați în exercitarea drepturilor cetățenești, mulți dintre aceștia declară în fals că au domiciliul în România, în realitate având domiciliul în străinătate”, precizează promotorii propunerii legislative.

 

Comments

comments