kia-kv7-concept-live

Kia a prezentat la Salonul Auto de la Detroit modelul KV7, un concept care uimeşte prin uşile sale de tip "aripă de pescăruş", scaune rotative şi conectare la internet prin wireless.

Conceptul încearcă să înglobeze două idei de bază, ideea de funcţionalitate necesară unui van şi de aventură. Astfel, modelul este proiectat ca un mini-van modern, capabil să transforme pasageri, dar şi ca un social hub, un loc în care prietenii sau membrii familiei se pot simţi în largul lor.

“Din poziţia noastră, am realizat că în acest segment este necesară o reaşezare, datorită faptului că toată lumea simte o nevoie stringentă de a ataşa cuvântul ‘sportiv’ la minivan deşi van-urile sunt, la bază, nişte simple cutii”, a declarat Tom Kearns, designer şef la Kia Motors America, citat de Antena3.ro.

Una dintre caracteristicile inedite ale conceptului este uşa din spate care se deschide în sus şi care împreună cu cea din faţă creează un spaţiu uriaş de intrare în maşină, când ambele portiere sunt deschise.

Farurile pe care echipa de design le-a folosit la acest concept sunt de tip LED, faruri care ar putea fi integrate şi la următoarele produse de serie.

În ceea ce priveşte design-ul interior, Kia KV7 este total diferită de ceea ce ştim că exprimă conceptul de "van". Designerii merg pe ideea de “Ringleaders”, care se referă la acel grup de oameni preocupaţi de călătorii şi aventură. Astfel, scaunele sunt pivotante, inclusiv cel al şoferului, iar în spate, cele trei scaune sunt integrate într-un mini-lounge.

KV7 are un motor impresionant de 2.0 litri GDI care dezvoltă 285 CP şi o cutie automată în şase trepte.

Comments

comments