WOW

Varsta nu insemna pentru ea, decat o cifra! Povestea impresionanta a celei mai batrane culturiste din lume. O drama din viata ei a facut-o sa lupte pentru a intra in Cartea Recordurilor

Se trezeste la ora 2.30 in fiecare dimineață pentru a-și pregătimicul dejun. La o oră distanță își pune costumul de fitness și începe alergarea. Cam 15 kilometri în fiecare dimineață, în compania soțului ei.

 

Pare o poveste care aparține unei tinere obsedate de fitness și de corpul ei, însă este povestea lui Ernestine Shepherd, care la 77 ani este cea mai bătrână femeie din lume care practică culturismul.

Lângă ea se află cel care i-a fost bărbat timp de 53 de ani, Collin, acum în vârstă de 83 de ani.

 

Ernestine are o rutină zilnică de neclintit. În fiecare zi bea mai multe sticle cu un lichid care conține albuș de ou ca parte a unei diete de 1.700 de calorii care conține ouă, carne de pui si legume.

 

Femeia care a impresionat o lume întreagă reușește la venerabila vârstă de 77 de ani să fie antrenor la o sală din Maryland, SUA.

 

Ernestine pare că s-a apucat de culturism când avea 56 de ani la îndemnul surorii sale care i-a sugerat că ar trebui să aibă grijă de sănătatea ei. Sora sa Velvet practica de ceva vreme culturismul și milita pentru un organism tânăr și sănătos prin acest sport.

 

Până atunci, femeia era una normală, cu o viață sedentară și care lucra ca secretară stând în permanență pe un scaun, la un birou. După ce s-a apucat de culturism, Ernestine și-a propus ca, împreună cu sora sa să intre în cartea recordurilor ca cele mai în vârstă surori care practică această meserie.

 

Din păcate însă, înainte să-și îndeplinească visul Velvet a suferit un accident vascular și a murit. În acel moment, Ernestine a știut că va trebui să continuie lupta cu orice preț.

 

 „După moartea surorii mele am început să am tulburări grave de sănătate: presiune arterială, atacuri de panică, colesterol mărit”, afecțiuni care o împiedicau săîși continuie exercițiile.

 

Femeia a povestit într-un articol recent în revista Time Magasine că sprijinul familiei și credința au ajutat-o să fie din nou motivată, iar continuarea antrenamentelor a făcut-o să treacă peste toată durerea pricinuită de moartea surorii sale.

 

În 2010, Ernestine a câștigat titlul de cea mai în vârstă persoană  din lume care face culturism și a intrat în Cartea Recordurilor, un titlu care l-a meritat din plin și pentru care a muncit enorm,

 

 

Comments

comments