Fără categorie

Obama s-ar putea imprumuta de la Steve Jobs. Rezerva financiara a SUA, mai mica decat a Apple!

Cea mai mare economie a lumii, SUA, a ramas in cont cu o rezerva de 73 de miliarde de dolari, cam cat rezerva cash a companiei Apple, astfel ca presedintele Barack Obama ar putea fara probleme sa rezolve problema imprumuturilor apeland la Steve Jobs.

Datele financiare ale Apple arata ca la sfarsitul lunii iunie compania avea o rezerva financiara de 75,8 miliarde de dolari, cu 2 miliarde mai mult decat rezerva care o are SUA in momentul de fata. In timp ce republicanii si democratii se nu reusesc sa ajunga la un consens in legatura cu masurile economice pe care le vor lua pe viitor, SUA se indreapta, incet dar sigur, catre incapacitate de plata.

Succesul din ultimele luni a adus Apple tot mai aproape de a depasi ExxonMobil si de a deveni cea mai mare companie din lume. Vanzarile de tablete electronice iPad si de aparate iPhone au depasit noi recorduri in ultimele luni, iar profitul Apple s-a dublat.

Discutiile autoritatilor americane se rezuma la solutiile iminente care trebuie luate in perioada urmatoare. Formatiunile politice nu prea ajung la niciun fel de consens. Democratii vor cresterea taxelor pentru micsorarea deficitului federal, in timp ce republicanii insista pe reducerea cheltuielilor publice.

Barack Obama a atras atentia ca daca discutia nu se va finaliza cu un plan concret, SUA va fi in incapacitate de a mai plati ajutoarele sociale.

Comments

comments