WOW

Descoperire fabuloasa! Astronomii au gasit o planeta care semana leit cu Pamantul, dar care este de 17 ori mai grea

Astronomii au descoperit o planetă stâncoasă dincolo de sistemul solar care seamănă izbitor cu Terra, dar care cantareste de 17 ori mai mult ca Pamantul fiind în același timp doar de două ori mai mare.

Așa-numita „mega – Pământul” sau Kepler -10c, planeta este situată la aproximativ 560 de ani lumina de Pamant, in constelatia Draco.


Descoperirea a fost anunțată la reuniunea Societății Astronomice din Boston și constituie o surpriză de proporții, deoarece o planetă atât de mare se credea că ar fi, mai degrabă formată în mare parte din gaz și nu din formațiuni stâncoase, așa cum este Kepler -10c. Din punct de vedere al formațiunii sale, Kepler semănă cu Pământul sau cu Marte, a declarat fizicianul Dimitar Sasselov, director Harvard Origins of Life Initiative.

[fvplayer src=’http://avideos.5min.com/539/5182539/518253862_2.mp4?cat=News&subcat=World%20News’]

 

Oamenii de știință nu înțeleg încă cum s-a format planeta. Acesta are un diametru de aproximativ 18.000 de mile (29,000 km), de 2,3 ori mai mare decât Pamantul.

„Un mega – Pământ este o mulțime de roci solide concentrate în același loc, fără nici gaz! Aceasta este o problemă pentru că nu putem încă înțelege cum s-a format această planetă în care formațiunile solide stau laolaltă într-un mediu în care există hidrogen și heliu în proporții de 99%„, a declarat Sasselov.

Comments

comments