ACTUAL

Noua metoda de inselat oamenii pe litoral! Hotii te fura vorbind cu tine

Asa cum orice om de afaceri este nevoit sa se adapteze noilor trenduri comerciale pentru a supravietui si a face profit, la fel si infractorii trebuie sa gaseasca mereu noi metode de inselat oamenii.

Si pentru ca sezonul estival este in toi, toti hotii s-au mutat pe litoral, acolo unde este rost de bani. O noua metoda de furat a inceput sa ia amploare in Romania.

Noua metoda de inselat oamenii pe litoral

Tot mai multi soferi au scris pe forumurile din Romania despre o noua metoda de inselat oamenii pe litoral pe care o pun in practica hotii si i-au avertizat si pe altii sa nu le cada in plasa.

 

Hotii, dotati cu masini scumpe cu nume straine opresc in locuri strategice si incep sa faca disperati din mana trecatorilor. Ei sustin ca sunt turisti si ca au probleme cu masina, dupa ce sotia a pus in rezervor benzina in loc de motorina. Ii roaga pe ceilalti sa le dea bani si motiveaza ca ii va returna cand va ajunge acasa. Ei au si copii de buletin la ei, pentru a da mai multa incredere victimilor.

 

În ultimele săptămâni, tot mai mulţi şoferi au povestit pe diverse forumuri de specialitate experienţele lor cu ţeparii care i-au înduplecat să le dea bani şi îi avertizează şi pe alţii să nu cadă în plasă. Una dintre cele mai noi metode este destinată bunilor samariteni. Infractorii, care de obicei conduc maşini scumpe cu numere străine, opresc în locuri strategice şi fac semne disperate trecătorilor.

 

Zonele preferate par a fi podul de la Agigea, localitatea Valu lui Traian, intrările în municipiul Constanţa, dar şi parcările supermarketurilor.

 

Acesta nu este insa singurul mod de a opera. Hotii intra in vorba cu victimele si intr-un moment de neatentie iti fura ce ai prin masina. “Se bazează pe spiritul civic al unor şoferi şi profită de ei pentru a-i fura. Unii îţi cer curent de la motorul  tău sau împrumută telefonul mobil pe motiv că nu mai au baterie. În timp ce tu eşti atent la ei, se găsesc 1-2 colaboratori care îţi golesc maşina.

 

O altă situaţie este atunci când şoferul este rugat să tracteze maşina, care ar fi rămas «în pană». Maşina tractată se va tampona intenţionat de cea din faţă şi, în timpul discuţiilor legate de asigurare, şoferul bun samaritean va fi uşurat de toate cele”, a scris un şofer pe un forum.

Comments

comments