Tips&Tricks

De ce este PERICULOS sa-ti usuci hainele in casa

Un nou studiu efectuat de cercetatorii din Scotia a dezvaluit ca a usca rufele in casa reprezinta un pericol pentru sanatate.

Hainele puse la uscat in interior ameninta sanatatea, in special a celor care sufera de astm, rinita alergica si alte alergii.

Responsabili pentru aceasta amenintare sunt vaporii care sunt eliberati in timpul procesului de uscare.

Mai exact, dupa cum arata rezultatele studiului, cei care isi usuca rufele in interiorul locuintei risca sa dezvolte infectii pulmonare si ciuperci ca urmare a mucegaiului care se formeaza in urma umezelii.

„Mi-am dat seama că este grav și după aceea am început să mă pun pe picioare, la scurt timp de la vizita la medic, care mi-a spus că am aspergiloză pulmonară cronică. Mi-a prescris medicamente speciale pentru combaterea fungilor”, a spus un pacient care isi lasa hainele la uscat pe caloriferul din camera in care dormea.

 

CITESTE SI >>>

Ai litera „M” trasata in striatiile palmei? – Iata ce semnifica

Habar n-aveai ca gaura suplimentara pentru sireturile de la pantofii sport foloseste la asa ceva

TRUCUL ANULUI! Fa asta la telefonul tau si vei putea face cele mai misto poze

Dupa ce medicul i-a recomandat sa renunte la acest obicei, barbatul a observat o imbunatatire imediata a starii de sanatate.

Oamenii de stiinta trag semnale de alarma asupra acestui obicei frecvent intalnit, mai ales pe perioada sezonului rece, cand oamenii prefera sa isi usuce hainele pe calorifer. Acestia spun ca un teanc de haine spalate poate sa contina pana la doi litri de apa, care se va evapora in camera. Astfel, hainele puse la uscat in casa cresc umiditatea cu pana la 30%.

„Majoritatea oamenilor suntem imuni la aceste infecții, cu ciuperci care se dezvoltă în astfel de condiții sau au organismul mai puternic și pot lupta cu aceste infecții. Totuși sunt și persoane care suferă de astm sau alergii și pentru care un astfel de mediu poate fi extrem de dăunător. Nici pentru pacienții cu cancer, tratați cu chimioterapie, nu este indicat un astfel de mediu, pacienții cu SIDA sau alte boli autoimune. Aceștia sunt vulnerabili în fața ciupercilor, iar fungii le pot provoca aspergiloză pulmonară.

Aspergiloză pulmonară este o boală care poate provoca o afecțiune incurabilă și chiar una cronică sau mortală la nivelul plămânilor”, este avertismentul dat de profesorul David Denning, potrivit Unica.ro

Comments

comments