Tips&Tricks

Cum sa scapam de mirosul urat de transpiratie

Motivul pentru care transpiratia miroase urat, nu este din cauza transpiratiei in sine. Aceasta capata un miros neplacut atunci cand sarurile din compozitia sa intra in contact cu bacteriile care exista in mod natural pe pielea noastra.

Acesta este si motivul pentru care transpiratia nu ar trebui stopata (asa cum promit unele produse de pe piata sa faca), ci ar trebui sa ne concentram, mai degraba pe eliminarea mirosului.

Cum scapam de mirosul urat de transpiratie

Cea mai simpla si mai la indemana cale de a scapa de mirosul urat de transpiratie este cu apa si sapun. Odata cu spalarea si bacteriile sunt eliminate. Acestea insa revin imediat pe corp, astfel ca cu cat perioada dintre spalari este mai mare si riscul ca mirosul neplacut sa apare creste.

Deodorantele cu cristale minerale sunt o solutie foarte buna de a elimina mirosul, mai ales ca sunt naturale si nu produc efecte adverse. Deodorantele obisuinte contin substante chimice care acopera mirosurile dar diminueaza si procesul de transpiratie, ceea ce poate fi daunator pentru sanatate. In chimb, cristalul mineral previne aparitia microbiana care sta la baza mirosurilor neplacute.

––––––

CITESTE SI

5 exercitii pentru un fund bombat

Motivele pentru care ar trebui sa dormi FARA HAINE

Accesoriul vestimentar care dauneaza sanatatii tale!

––––––

Putem scapa de mirosul neplacut al transpiratiei si prin detoxifierea organismului. In plus, este necesara curatenia interioara a corpului. Cu alte cuvinte, alimentele pe care le consumi poate provoca o transpiratie mirositoare. Daca ai o piele cu pH acid, riscul ca bacteriile sa se dezvolte pe piele este mult mai mare. Consuma cat mai multe cereale, legume si fructe si lichide alcaline: ceaiuri, apa plata, sucuri vegetale pregatite in casa si supele de zarzavat fara carne.

Alte modalitati de a scapa de mirosul neplacut al transpiratiei
– compresele cu otet de mere sau cidru
– ceaiul de salvie, consumat intern 2-3 pahare pe zi
– clatirea cu apa aromata cu ulei volatil din arbore de ceai
– clatirea cu apa cu bicarbonat pentru alcalinizarea pielii

Comments

comments