PARENTING

Femeile care au copii traiesc mai mult

Cu cat ai mai multi copii, cu atat vei trai mai mult! Cel putin asa spun oamenii de stiinta din Marea Britanie. Potrivit studiilor efectuate de ei, femeile care au copii au un risc mai redus de deces timpuriu.

 

 

 

 

Oamenii de stiinta britanici au descoperit ca femeile care sunt mame sunt cu 20% mai putin predispuse sa moara de tinere. Rezultatele studiilor au demonstrat faptul ca alaptarea este unul dintre factorii care ar avea legatura cu o viata mai indelungata.

Cercetatorii mai spun ca dereglarile hormonale din timpul celor noua luni de sarcina produc efecte pozitive in ceea ce priveste sanatatea inimii si reduc riscul de aparitie a cancerului.

Datele studiului au fost extrase de urma analizarii a 322.972 de femei din mai multe tari ale Europei si au fost procesate la Colegiul Imperial din Londra, Marea Britanie.

 

Studiul a durat 13 ani, timp in care un numar de 14.383 de participante au murit. Dintre acestea, 4.000 din cauza cancerului si 2.400 din cauza unor afectiuni cardiace. In urma analizei starii de sanatate a voluntarelor si faptul ca erau sau nu mame, cercetatorii au concluzionat ca riscul de deces timpuriu este mai redus in cazul femeilor care aveau copii, el fiind si mai mic daca femeia avea mai mult de un copil.

CITESTE SI >>>

Cel mai eficient mod de a scadea febra la copii, fara medicamente, in mai putin de 5 minute! Iata cum

Cum gestionam crizele de furie ale copilului fara sa ne pierdem cu firea

 

„Pana acum se considera ca alaptatul este unul dintre factorii principali care ajuta la prevenirea multor afectiuni, printre care si cancerului. Rezultatele studiului nostru au aratat ca si meseria de parinte are un rol important cand vine vorba de riscul de deces timpuriu in cazul femeilor”, au  spus oamenii de stiinta care au participat la studiu.

Concluziile cercetarii au fost publicate in Jurnalul Medical „BMC Medicine”.

Comments

comments