IT&C

Ce patesti la degete daca scrii prea multe mesaje pe telefonul mobil! De-abia acum s-a aflat

Milioane de oameni din întreaga lume folosesc chiar acum tot felul de dispozitive mobile pentru a trimite mesaje, pentru a posta mesaje pe Facebook sau tweet-uri pe Twitter. Dar, așa cum se știe că excesul niciodată nu face bine, în același mod, folosirea îndelungată a telefonului mobil, mai ales pentru tastat, poate să ducă la deformarea degetelor.

 

Nu este o observație izolată, ci un semnal de alarmă trasat de o companie japoneza producatoare de telefoane mobile. “NTT Docomo” a postat pe pagina sa de socializare o fotografie însoțită de avertismentul potrivit căruia folosirea îndelungată a smartphone-urilor poate cauza deformarea degetului mic de la mână, potrivit WittyFeed.com.

Se pare că la nivel global, tot mai mulți aomeni care folosesc telefoanele mobile foarte des suferă astfel de deformări, prin faptul că au degetul mic poziționat pe una dintre laturile telefonului mobil.

 

Aceasta deformare apare în special în urma tastării de mesaje, pentru că atunci toată presiunea exercitată asupra mobilului cade asupra degetului mic, care este poziționat la baza telefonului mobil.

 

Având în vedere că degetul mic de la mână nu poate susține o asemenea greutate, duce la deformarea acestuia.

 

Mesajul companiei japoneze este susținut și de imaginile cu degetele deformate ale altor utilizatori de smartphone-uri. Aceștia au postat de-a lungul timpului poze în care degetul mic este vizibil mai îndepărtat decât celelalte degete de la mână.

 

 

 

Comments

comments