Arhiva

Ce se întâmplă daca torni sare peste carne proaspăt tăiată? Videoclipul care te va face VEGAN într-un minut!

Un videoclip care arată reacția „înfiorătoare” atunci când se pune sare pe o bucată de carne proaspăt tăiată a făcut ca utilizatorii rețelelor de socializare să jure că „nu vor mai mânca niciodată carne”.

Poate părea o afirmație extremă, dar dacă urmăriâi clipul veți înțelege și motivul pentru care unii au susținut acest lucru.

Imaginile sunt suficiente pentru a vă determina să treceți la vegetarianism? Poate că da, poate că nu.

Când sarea este turnată peste bucata de carne proaspăt tăiată – să presupunem că este carne de vită, pentru că așa arată în videoclip – aceasta începe să se contracte și să aibă spasme ca și cum ar fi încă vie.

Ei bine, există o explicație științifică în spatele ei.

Pentru început, carnea care se folosește pentru acest fel de trucuri culinare trebuie să fie foarte proaspătă. Atât de proaspătă, încât moleculele din carne să fie încă intacte și capabile să reacționeze. Acesta este secretul din spatele videoclipului.

Sarea declanșează un răspuns din partea moleculelor, care, la rândul său, provoacă reacția pe care o putem vedea în carne.

Există o explicație mult mai complexă care poate fi găsită într-un articol publicat în publicația Scientific American, care spune că: „Toate celulele sunt polarizate, ceea ce înseamnă că concentrațiile de atomi activi, numiți ioni, ale fluidului din interiorul lor sunt diferite de cele din afara lor. Această diferență în concentrațiile de ioni este cea care creează o diferență de sarcină (sau tensiune) de-a lungul membranei”.

Comments

comments