Incaltamintea este unul dintre principalele parti din vestimentatia noastra care are cel mai mult de suferit. Se uzeaza cel mai repede si este cel mai indelungat purtata. Cate pulovere sau bluze aveti in dulap, comparativ cu cate perechi de pantofi sau ghete?

Purtarea indelungata a unei perechi de ghete duce in timp la aparitia unui miros respingator din cauza transpiratiei picioarelor, care intra in contact cu materialele textile ale incaltamitei.

Cum sa elimini mirosul neplacut din incaltaminte

In primul rand, ar trebui sa avem grija sa cumparam incaltaminte de calitate care sa aiba si in interior piele, pentru a impiedica mirosului neplacut sa ramana in ghete.

Cum sa scoatem mirosul neplacut din ghete

Pudra de talc este unul dintre ingredientele care te va ajuta sa elimini mirosul neplacut. Este o tehnica foarte veche dar foarte eficienta. Pe langa acesta, si bicarbonatul este foarte eficient. Tot ce trebuie sa faceti este sa turnati niste bicarbonat in incaltaminte si sa lasati sa actioneze peste noapte.

Un alt ingredient foarte bun pentru eliminarea mirosului neplacut este otetul alb. Cu o pereche de sosete inmuiata in otet si asezata in pantofi puteti sa scapati de probleme. Dupa asezarea sosetelor in pantofi, puneti pantofii intr-o punga de plastic si lasati-i acolo 24 de ore, dupa care scoateti sosetele si puneti pantofii intr-o zona ventialata pentru a se aerisi.

 

CITESTE SI >>>

De ce este PERICULOS sa-ti usuci hainele in casa

Ai litera „M” trasata in striatiile palmei? – Iata ce semnifica

Un truc GENIAL! Cum scapam de geamurile aburite ale masinii pe timpul iernii -VIDEO

 

O metoda la fel de eficienta este vanilia. Luati un ziar, mototoliti-l si stropiti-l cu vanilie. Bagati apoi ziarul mototolit in pantofi si lasati-l timp de o zi. Ziarul va absorbi mirosul urat si va improspata interiorul pantofului cu miros de vanilie.

De asemenea, si boabele de cafea absorb mirosul neplacut, improspatand datorita aromei sale puternice. Aseaza pantofii in fata unui pahar de cafea macinata si lasati-i acolo timp de 2 zile.

Acelasi truc se poate folosi si in cazul ceaiului negru, asezand cateva pliculete de ceai negru in ghete sau pantofi

Comments

comments