Tips&Tricks

Este bine sa faci sex in timpul menstruatiei sau nu? Afla ce spun doctorii

In fiecare luna, cel putin cateva zile, femeile au interzis la sex…cel putin asa am tinde sa credem, cu toate ca sexul la menstruatie nu a fost niciodata un subiect clarificat si a ramas mereu unul tabu.

Este bine sa facem sex in timpul menstruatiei sau nu?

Sexul in timpul menstruatiei reduce considerabil riscul aparitiei unei sarcini nedorite. Cu toate acestea, ar trebui sa aveti mare grija pentru ca exista un risc-chiar si minim- de a ramane insarcinata si in aceasta perioada.

Sexul in timpul menstruatiei este un subiect tabu in primul rand din cauza disconfortului creat. Multe femei nu accepta acest lucru, de aceea este necesar sa se discute in prealabil subiectul.

–––––––-

CITESTE SI:

Sexul de dimineata, cel mai bun mod de a-ti incepe ziua

Motive pentru care partenerul tau nu mai vrea sa faca sex

Cat ar trebui sa dureze o partida de sex perfecta

–––––––-

Specialistii spun ca, desi nu exista niciun fel de restrictii in acest caz, subiectii ar trebui sa aiba grija intrucat posibilitatea transmiterii unei infectii este mult mai mare in acest moment al lunii. Pe langa faptul ca, in cazul existentei unor infectii sexuale transmiterea ei se face mult mai rapid din cauza contactelor fluidelor corpului (sange + secretii) exista si o cantitate mare de agent patogen in sangele menstrual.

Asa ca, medicii recomanda ca, in cazul unui contact sexual in timpul menstruatii, sa folositi prezervativ intrucat acesta va poate tine departe de eventualele contaminari.

Comments

comments